MONINPOLSKA

Puree Tangerine i Ruby Grapefruit

Puree Tangerine i Ruby Grapefruit

Poznaj dwa nowe smaki z gamy cytrusowych Puree MONIN: Tangerine i Ruby Grapefruit. Zaskocz swoich gości nie tylko nową mandarynkową lub grejpfrutową lemoniadą, ale również nowymi koktajlami, smoothie, frappe i mrożonymi herbatami z cząsteczkami owocu!

Puree Tangerine – mandarynkowe

Pochodząca z Chin i Wietnamu mandarynka od dawna jest stosowana w medycynie chińskiej, a jej energetyzujące właściwości są znane na świecie. Pojawiająca się w Europie w XIX wieku esencja tych małych, nasączonych słońcem cytrusów odniosła ogromny sukces w największych francuskich perfumeriach. Stając się produktem, którego nie można przegapić na straganach, mandarynka charakteryzuje się słodkim i soczystym aromatem. Zaskocz swoich gości nie tylko nową mandarynkową lemoniadą, ale również nowymi koktajlami, smoothie, frappe i mrożonymi herbatami z cząsteczkami owocu!

Pobierz broszurę z recepturami (PDF):

Puree Ruby Grapefruit – rubinowy grejpfrut

Naturalna hybryda grejpfruta i pomarańczy, rubinowy grejpfrut jest w rzeczywistości częścią rodziny różowych pomelo. Odkryty w XVIII wieku w Puerto-Rico, ten owoc cytrusowy odniósł ogromny sukces w USA, następnie trafił do Europy i stał się kluczowym składnikiem w przemyśle kulinarnym, piekarniczym i napojowym. Puree MONIN Ruby Grapefruit to kompozycja soczystych, słodkich i lekko kwaśnych smaków, umożliwiające stworzenie wielu orzeźwiających napojów alkoholowych, jak i bezalkoholowych. Nadaj unikalny smak mrożonym herbatom, koktajlom Paloma lub nawet mojito.

Pobierz broszurę z recepturami (PDF):