Hit lata! Prezentujemy jak w 3 prostych krokach zachwycić swoich gości lemoniadą, która nie tylko wspaniale wygląda, ale także i smakuje! Potrzebny jest tylko szklany słój z kranikiem, lód, koncentrat MONIN Rantcho lub koncentrat MONIN Lemonade Mix lub syrop baza lemoniadowa MONIN Cloudy Lemonade, świeże owoce oraz wybrane syropy MONIN dla wzbogacenia smaku.
Sprawdź również:
->Gotowe receptury na słoje z lemoniadą
->Receputry na lemoniady w szkle
Przygotuj słój, najlepiej o pojemności 8,5l. Słoje zakupić można u najbliższego Dystrybutora (Wyszukiwarka Dystrybutorów) lub w naszym sklepie on-line (link). Słoje powinny mieć wygodny kranik oraz być z bezbarwnego szkła, aby była jak najlepsza ekspozycja zawartości.
Uzupełnij słój lodem do pełna. Wlej 0,5l syropu baza lemoniadowa MONIN Cloudy Lemonade lub 200ml koncentratu MONIN Rantcho lub 1l koncentratu MONIN Lemonade Mix. Następnie wlej 3l wody gazowanej lub niegazowanej.
Korzystając z syropu baza lemoniadowa MONIN Cloudy Lemonade na tym etapie mamy lemoniadę klasyczną, która jest gotowa do podania. Dla uzyskania lemoniady smakowej wystarczy wlać jeszcze 200ml wybranego smaku lub kilku smaków syropu MONIN (np. syropu MONIN Truskawka, Ogórkowy, Arbuzowy, lub połaczenie smaków). Następnie trzeba wszystko dokładnie wymieszać.
Korzystająć z koncentratu MONIN Rantcho należy wlać jeszcze 700 ml wybranego smaku lub kilku smaków syropu MONIN (np. syropu MONIN Truskawka, Ogórkowy, Arbuzowy, lub połączenie smaków). Następnie trzeba wszystko dokładnie wymieszać. Aby uzyskać lemoniadę klasyczną wystarczy zamiast syropu smakowego użyć syropu MONIN Pure Cane Sugar (Cukier Trzcinowy).
Korzystająć z koncentratu MONIN Lemonade Mix należy wlać jeszcze 400 ml wybranego smaku lub kilku smaków syropu MONIN (np. syropu MONIN Truskawka, Ogórkowy, Arbuzowy, lub połączenie smaków). Następnie trzeba wszystko dokładnie wymieszać. Aby uzyskać lemoniadę klasyczną wystarczy zamiast syropu smakowego użyć syropu MONIN Pure Cane Sugar (Cukier Trzcinowy).
Najlepszy efekt wizualny można osiągnąć dekorując wnętrze kawałkami owoców– np. plastrami cytryny, truskawki, ogórka (w zależności od smaku lemoniady).
Smacznego!
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |