Puree MONIN Gruszkowe
Receptury
31 maja 2019
Williams Pear, czyli grusza 'Bonkreta Williamsa’ jest obecnie najpopularniejszą odmianą gruszki na świecie. Charakteryzuje się soczystym i delikatnym miąższem. Puree MONIN Grukszkowe tworzone jest z starannie wyselekcjonowanych dojrzałych owoców, aby uchwycić to, co najcenniejsze w smaku i teksturze. Bogaty aromat słodkiej gruszki i jej lekko ziarnista konsystencja to idealne akcenty, które wzbogacą lemoniadę, frappe, orzeźwiające i blendowane koktajle jak smoothie lub różnego rodzaju desery.
• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 2 miarki bazy MONIN Chocolate
• 150ml mleka
Wlej całość do kubka do spieniania mleka. Podgrzej wszystko steamerem aż do uzyskania jednolitej konsystencji i przelej do szklanki. Udekoruj bitą śmietaną.
• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 10ml syropu MONIN Tarragon
• 30ml soku ze świeżej cytryny
• 40ml ginu
• woda gazowana
Wlej wszystkie składniki – oprócz wody gazowanej – do shakera i całość uzupełnij lodem. Energicznie wstrząśnij i przecedź do wysokiej szklanki z lodem.
• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 20ml soku ze świeżej cytryny
• 40ml wódki
• 2 krople Angostura Bitters
Wlej wszystkie składniki do shakera i całość uzupełnij lodem. Energicznie wstrząśnij i przecedź do schłodzonej szklanki koktajlowej.
• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 10ml syropu MONIN Wild Strawberry
• 20ml soku ze świeżej cytryny
• 40ml ginu
• 60ml soku jabłkowego
Wlej wszystkie składniki do shakera i całość uzupełnij lodem. Energicznie wstrząsaj przez ok. 8 sekund. Przecedź do schłodzonej szklanki koktajlowej.
• 30ml puree MONIN Williams Pear
• 15ml bazy MONIN Vanilla
• 120ml wody niegazowanej
Wlej wszystkie składniki do blendera i uzupełnij kostkami lodu. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej wszystko do wysokiej szklanki. Udekoruj kawałkiem gruszki.
• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 5ml syropu MONIN Cinnamon
• 1 torebka herbaty
• wrzątek
Do kubka z wrzątkiem włóż torebkę herbaty. Zaparzaj przez min. 3 minuty. Do gotowej herbaty wlej pozostałe składniki. Udekoruj plastrami gruszki.
• 20ml puree MONIN Williams Pear
• 10ml syropu MONIN Cucumber
• 30ml soku ze świeżej cytryny
• woda gazowana
Wlej wszystkie składniki do szklanki uzupełnionej lodem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Udekoruj plasterkiem z cytryny, gruszki lub ogórka.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |