MONINPOLSKA

Przepisy z Puree MONIN Rokitnik

Przepisy z Puree MONIN Rokitnik

Jagody Rokitnika z których powstaje Puree MONIN Rokitnik (Sea Buckthorn) pochodzą z górzystych regionów Europy Wschodniej i Azji. Ich bogate właściwości odżywcze i lecznicze przyczyniają się do ich rosnącej popularności. Puree MONIN posiada charakterystyczna cierpkość tych złocisto-pomarańczowych jagód oraz zapach przypominający suszone morele. Ten lekko słodkawo- kwaśny nektar wspaniale orzeźwia smak koktajli oraz napojów bezalkoholowych. Sprawdź przepisy z Puree Owocowym MONIN Rokitnik!

„Rokitnik posiada unikalny, charakterystyczny kwaśny posmak cytrusów, co wyjaśnia jego wielki sukces w Skandynawii i całej Azji. Tradycyjnie podawany jest w gorących herbatach, ale również idealnie pasuje do soków pomarańczowych. Polecany również w aplikacjach na bazie mleka oraz deserów lodowych gdzie przy takim połączeniu ujawnia się autentyczny smak rokitnika.”
~Roman Toroshchin – MONIN Beverage Innovation Director

Przepisy z Puree MONIN Rokitnik

„Sea Buckthorn Cooler”

• 30 ml Puree MONIN Rokitnik
• 35 ml ginu
• 30 ml świeżego soku pomarańczowego
• 5 ml świeżego soku z cytryny
• piwo imbirowe

Wlej wszystkie składniki z wyjątkiem piwa imbirowego do szkła i wsyp kruszony lód. Dopełnij pojemność szklanki piwem imbirowym. Wymieszaj dokładnie całość. Możesz udekorować pestkami granatu i gałązką rozmarynu.


„Sea Buckthorn Tea”

• 30 ml Puree MONIN Rokitnik
• 180 ml gorącej czarnej herbaty

Wlej gorącą wodę do kubka. Wsadź torebkę lub liście herbaty i zaparz przez kilka minut. Usuń torebkę lub liście herbaty i wlej puree MONIN. Wymieszaj dokładnie. Możesz udekorować świeżymi owocami.


„Sea Buckthorn Falernum Lemonade”

• 30 ml Puree MONIN Rokitnik
• 20 ml Syropu MONIN Falernum
• 10 ml świeżego soku z cytryny
• 150 ml wody gazowanej

Wlej wszystkie składniki do szkła z lodem i dokładnie wymieszaj całość.


„Sea Buckthorn Tini”

• 30 ml Puree MONIN Rokitnik
• 15 ml Syropu MONIN Lemon Pie
• 50 ml wódki
• 20 ml soku z cytryny

Połącz wszystkie składniki w shakerze. Wstrząśnij energicznie, następnie zawartość przecedź do kieliszka martini. Możesz udekorować rozmarynem i skórką pomarańczy.