MONINPOLSKA

Craft Sugar MONIN

Craft Sugar MONIN

Przedstawiamy nową linię syropów cukrowych Craft Sugar: Pure Cane Sugar z trzciny cukrowej, Muscovado z nierafinowanego cukru trzcinowego oraz Agave z meksykańskiej agawy. Odkryj wszechstronność ich zalet w koktajlach, lemoniadach i kawach.

Pure Cane Sugar – syrop trzcinowy

Pochodząca z regionów tropikalnych, przede wszystkim z Mauritiusa, trzcina cukrowa to roślina, która kocha ciepło i wilgoć. Z niej wytwarzany jest powszechnie znany cukier trzcinowy. Składnik ten ma wiele zastosowań kulinarnych, piekarniczych, a nawet obecny jest w świecie produkcji alkoholi. Stworzony z cukru trzcinowego i wody MONIN Pure Cane Sugar to perfekcyjny dodatek, który wzbogaci o naturalny aromat różne kreacje: poncze, dżiny, herbaty, cold brew, czy nawet latte.

Pobierz broszurę z recepturami (PDF):

Muscovado – syrop cukrowy muscovado

Nierafinowany cukier trzcinowy muscovado wyróżnia się nie tylko ciemniejszą barwą, ale również wyraźnym bukietem aromatów. Mauritius słynie z najbogatszej oferty odmian cukru muscovado na świecie. Niektóre cukry są bardzo miękkie i jasne, podczas gdy inne są ciemne i z wyraźnymi gorzkimi akcentami. MONIN, aby wzbogacić linię syropów cukrowych, oparł swój wybór na zrównoważonym smaku pełnym charakterystycznych gorzkich nut karmelu i piernika. Syrop MONIN Muscovado Sugar stworzony został z myślą o baristach i miksologach ze względu na intuicyjne połączenia z kawą, mlekiem i ciemniejszymi alkoholami.

Pobierz broszurę z recepturami (PDF):

Agave – syrop z agawy

Agawa i jej różne odmiany są powszechnie obecne w świecie miksologii, swoją popularność zawdzięczają zwłaszcza alkoholom z niej produkowanych: mezcal i tequila. Mezcal jest produkowany z vivipira, asperrima, weberi i odmiany pototarum et salmania. Tequila natomiast z tequiliny lub niebieskiej agawy, tak jak syrop z agawy. Syrop MONIN Agave ze swoimi ziołowymi nutami jest idealny do podkręcenia wielu zimnych i gorących aplikacji, które wymagają delikatnej słodyczy.

Pobierz broszurę z recepturami (PDF):