MONINPOLSKA

Zimowe receptury

Zimowe receptury

Zima zbliza się do nas, pokrywając wszystko lodem. Wraz z nią przychodzi ciemność, nieznośnie skracająca nam dni… To doskonały czas, by rozkoszować się ciepłym i kojącym momentem przy pysznym napoju o smaku MONIN. Przedstawiamy zimowe receptury na rozgrzewającą herbatę, wyjątkową kawę oraz słodką gorącą czekoladę z syropem MONIN i nie tylko.

Kawy zimowe

„Coffee MapleSpice Smoothie”

• 30 ml MONIN Syrop Maple Spice
• 30 g (jedna miarka) MONIN Baza Coffee
• 120 ml Mleka
• 1 Skórka Pomarańczy
• Lód – pojemność szklanki docelowej

Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze z lodem przez ok 25 sekund. Wlej do szklanki, udekoruj skórką pomarańczy i bitą śmietaną. Możesz użyć MONIN Syrop Cinnamon, Gingerbread lub Spicy zamiast Syropu Maple Spice.

 

„Orange Tiramisu Latte”

• 20 ml MONIN Syrop Tiramisu
• 20 ml MONIN Syrop Triple Sec Curacao
• 20 ml MONIN Sos Dark Chocolate
• 100 ml Gorącego Mleka
• 50 ml Śmietanki
• 1 Espresso

Przygotowanie:
Wlej syrop MONIN Tiramisu na dno szklanki do latte. Wlej espresso. Delikatnie wlej spienione mleko. Następnie wlej syrop MONIN Triple Sec Curacao wraz z sosem MONIN Dark Chocolate oraz śmietanką do syfonu do bitej śmietany i udekoruj nią drinka wraz ze skórką pomarańczy. Możesz użyć Syrop Maple Spice zamiast Syropu Triple Sec Curacao.

Herbaty zimowe

„Orange Ginger Tea”

• 20 ml MONIN Syrop Orange
• 20 ml MONIN Syrop Ginger
• 200 ml Wody
• 5 Goździków
• 2 Plastry Cytryny
• 2 Plastry Pomarańczy
• 1 Torebka Herbaty

Przygotowanie:
Podgrzej wszystkie składniki oprócz owoców i goździków. Przelej do szklanki do latte, dodaj owoce i goździki i serwuj. Możesz użyć MONIN Syrop Blood Orange, Tangerine albo Glasco Lemon zamiast Syropu Orange.

„Hot Mojito”

• 20 ml MONIN Syrop Mojito Mint
• Gorąca Herbata
• 10 Liści Mięty
• 3 Cząstki Limonki

Przygotowanie:
Wyciśnij limonki do szklanki lub kubka do herbaty. Wlej syrop i miętę. Uzupełnij naczynie gorącą herbatą. Możesz użyć tylko 10 ml MONIN Syropu Mojito Mint i wlać 10ml Syropu MONIN Green Apple, Passion Fruit lub Pomegranate.

 

Gorące Czekolady

„Chocolate Gingerbread Smoothie”

• 30ml MONIN Syrop Gingerbread
• 30g (1 miarka) MONIN Baza Chocolate
• 120 ml Gorącego Mleka
• Lód – pojemność szklanki docelowej

Przygotowanie:
Dodaj wszystkie składniki do blendera, przelej do szklanki po zakończonym cyklu (ok. 25 sekund). Udekoruj MONIN Sosem Dark Chocolate i bitą śmietaną. Możesz użyć Syropu: Tiramisu, Creme Brulee lub Praline zamiast Syropu Gingerbread.

 

„Black Forest Mocha”

• 20 ml MONIN Syrop Black Forest
• 30 g (1 miarka) MONIN Baza Chocolate
• 100 ml Gorącego Mleka
• 1 Espresso

Przygotowanie:
Wlej Syrop do szklanki do latte, wlej espresso. Podgrzej. Mleko wraz z Bazą MONIN i dodaj do szklanki. Udekoruj bitą śmietaną. Możesz użyć syropu: Frosted Mint, Praline, Toffee Nut, Macadamia Nut, Blackberry lub Triple Sec Curacao zamiast Syropu Black Forest.

Brak przypisanych tagów do tego posta.