Zimowe receptury
Receptury
12 grudnia 2016
Zima zbliza się do nas, pokrywając wszystko lodem. Wraz z nią przychodzi ciemność, nieznośnie skracająca nam dni… To doskonały czas, by rozkoszować się ciepłym i kojącym momentem przy pysznym napoju o smaku MONIN. Przedstawiamy zimowe receptury na rozgrzewającą herbatę, wyjątkową kawę oraz słodką gorącą czekoladę z syropem MONIN i nie tylko.
• 30 ml MONIN Syrop Maple Spice
• 30 g (jedna miarka) MONIN Baza Coffee
• 120 ml Mleka
• 1 Skórka Pomarańczy
• Lód – pojemność szklanki docelowej
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze z lodem przez ok 25 sekund. Wlej do szklanki, udekoruj skórką pomarańczy i bitą śmietaną. Możesz użyć MONIN Syrop Cinnamon, Gingerbread lub Spicy zamiast Syropu Maple Spice.
• 20 ml MONIN Syrop Tiramisu
• 20 ml MONIN Syrop Triple Sec Curacao
• 20 ml MONIN Sos Dark Chocolate
• 100 ml Gorącego Mleka
• 50 ml Śmietanki
• 1 Espresso
Przygotowanie:
Wlej syrop MONIN Tiramisu na dno szklanki do latte. Wlej espresso. Delikatnie wlej spienione mleko. Następnie wlej syrop MONIN Triple Sec Curacao wraz z sosem MONIN Dark Chocolate oraz śmietanką do syfonu do bitej śmietany i udekoruj nią drinka wraz ze skórką pomarańczy. Możesz użyć Syrop Maple Spice zamiast Syropu Triple Sec Curacao.
• 20 ml MONIN Syrop Orange
• 20 ml MONIN Syrop Ginger
• 200 ml Wody
• 5 Goździków
• 2 Plastry Cytryny
• 2 Plastry Pomarańczy
• 1 Torebka Herbaty
Przygotowanie:
Podgrzej wszystkie składniki oprócz owoców i goździków. Przelej do szklanki do latte, dodaj owoce i goździki i serwuj. Możesz użyć MONIN Syrop Blood Orange, Tangerine albo Glasco Lemon zamiast Syropu Orange.
• 20 ml MONIN Syrop Mojito Mint
• Gorąca Herbata
• 10 Liści Mięty
• 3 Cząstki Limonki
Przygotowanie:
Wyciśnij limonki do szklanki lub kubka do herbaty. Wlej syrop i miętę. Uzupełnij naczynie gorącą herbatą. Możesz użyć tylko 10 ml MONIN Syropu Mojito Mint i wlać 10ml Syropu MONIN Green Apple, Passion Fruit lub Pomegranate.
„Chocolate Gingerbread Smoothie”
• 30ml MONIN Syrop Gingerbread
• 30g (1 miarka) MONIN Baza Chocolate
• 120 ml Gorącego Mleka
• Lód – pojemność szklanki docelowej
Przygotowanie:
Dodaj wszystkie składniki do blendera, przelej do szklanki po zakończonym cyklu (ok. 25 sekund). Udekoruj MONIN Sosem Dark Chocolate i bitą śmietaną. Możesz użyć Syropu: Tiramisu, Creme Brulee lub Praline zamiast Syropu Gingerbread.
• 20 ml MONIN Syrop Black Forest
• 30 g (1 miarka) MONIN Baza Chocolate
• 100 ml Gorącego Mleka
• 1 Espresso
Przygotowanie:
Wlej Syrop do szklanki do latte, wlej espresso. Podgrzej. Mleko wraz z Bazą MONIN i dodaj do szklanki. Udekoruj bitą śmietaną. Możesz użyć syropu: Frosted Mint, Praline, Toffee Nut, Macadamia Nut, Blackberry lub Triple Sec Curacao zamiast Syropu Black Forest.
Brak przypisanych tagów do tego posta.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |