MONINPOLSKA

Zimowe przepisy i inspiracje

Zimowe przepisy i inspiracje

Pozwól aby napoje MONIN opiekowały się Toba tej zimy! Pogoda i szarość dni, zmuszają nas do poszukiwania odrobiny przyjemności. Aby nadać trochę koloru oraz przywołać ciepłe kojące emocje MONIN przedstawia kusząca ofertę wizualnie i smakowo zachwycających napojów. Propozycje te dodadzą „wow” do Twojego menu, a także zapewnia klientom komfort, jakiego oczekują!

Wprowadź element WOW do swojej oferty ZIMOWYCH napojów z MONIN!

Spragnieni nowych inspiracji i pomysłów, które robią wrażenie? Wygląda na to, że każdy szuka zaskakujących kombinacji smakowych i nieoczekiwanych nowych doświadczeń. Najnowsza oferta napojów MONIN z pewnością wystarczy: od gorącej czekolady po latte w rożku oraz zaskakujące koktajle, masz pewność, że zwrócisz uwagę i zadowolisz swoich klientów.

BAW SIĘ!

Stworzona przez Joannę Czikalla – właścicielkę cukierni Crème and Sugar w Anaheim w Kalifornii – Gorąca Czekolada Jednorożec może być najbardziej imponującym, ciekawym napojem, jaki kiedykolwiek widziałeś. Widok i smak tego napoju wywołuje zawsze radosny uśmiech. Poddaj się trendom i duchowi tej zimy, stań się miłośnikiem gorącej czekolady z rożkiem.

Biała Czekolada JEDNOROŻEC

• 30 ml sosu MONIN White Chocolate
• 15 ml syropu MONIN Pumpkin Spice
• 150 ml mleka

Podgrzej wszystkie składniki razem, przelej miksturę do szklanki lub filiżanki. Dodaj kolorowe pianki, bitą śmietanę. Udekoruj chrupiącymi goframi, kolorowymi posypkami, cukierkami.

 

PRZYPRAWIAJ!

Zaspokajając pragnienie pikantnych smaków, mikolodzy mieszają pikantne składniki w koktajlach, jak nigdy dotąd. Wyjdź na przeciw tym nowym trendom!

Winter Spice Daïquiri

• 15 ml syropu MONIN Winter Spice
• 40 ml rumu
• 20 ml soku z limonki

Umieść wszystkie składniki w shakerze z kostkami lodu, kilkukrotnie wstrząśnij i odcedź do szklanki.

 

ZJEDZ SWOJEGO DRINKA!

Czy to jest najbardziej instagramowana kawa w historii? Kawa w kształcie stożka to koncepcja opracowana na Południu Afryki przez Dayne Levinrad, aby wprowadzić nowy zachwycający trend do branży kawowej na całym świecie. Hasło tego drinka dokładnie brzmi: „wypij kawę – wybierz: cappuccino, latte lub espresso – w lodowym rożku z czekoladą”. Klienci mają około 10 minut na wypicie kawy ze stożka, zanim rozpuści się cała czekolada!

Popcorn Latte w rożku

• 15 ml syropu MONIN Popcorn
• 1 espresso
• 150 ml mleka

Spień mleko wraz z porcją syropu. Wlej espresso do stożka a następnie ciepłe mleko z syropem. Możesz udekorować przy pomocy Pisaków Latte Art MONIN Caramel.

 

SIEGNIJ PO ZŁOTY NAPÓJ!

Napój, który wygląda tak, jakby został dotknięty przez Midasa, ma niesamowicie żywy, naturalny kolor ochry. Ten złoty nektar stał się kultowym napojem, cieszącym się ogromną popularnością. „Złote mleko” lub inaczej latte z kurkumy to mało znane połączenie mleka roślinnego i pasty z kurkumy idealny sposób na przygotowanie złotego napoju tej zimy!

Ginger & Honey Złote Latte

• 10 ml syropu MONIN Ginger
• 10 ml syropu MONIN Honey
• 120 ml mleka sojowego
• 1 łyżeczka pasty z kurkumy

Wlej syropy do kubka i dodaj pastę z kurkumy. Spień mleko sojowe, po czym trochę mleka przelej do kubka, dobrze wymieszaj aby rozpuścić kurkumę. Dodaj pozostałe mleko i dokładnie całość wymieszaj.

 

Więcej o trendach zimowych i receptury: Program Zimowy 2017