MONINPOLSKA

Receptury na Sylwestra

Receptury na Sylwestra

Długo oczekiwany okres świąteczny wreszcie nadszedł! Wznieśmy, więc toast i świętujmy, relaksujmy się i ucztujmy! Skorzystaj z okazji, wykorzystaj momenty dzielenia się i odkryj nasze wspaniałe propozycje i receptury na Sylwestra.

„Passion Christmas Cup”

• 15 ml puree MONIN Passion Fruit
• 10 ml syropu MONIN Estragon
• 40 ml burbonu / ciemnego rumu
• 20 ml soku z cytryny
• 60 ml soku jabłkowego

Wstrząśnij wszystkie składniki na lodzie po czym przecedź do kieliszka koktajlowego. Udekoruj gałązką rozmarynu. Możesz dodać także 10 ml MONIN Likieru: Orange Curacao/ Vanilla/Apricot lub Peach.
* Możesz użyć zamiennie MONIN Puree Mango/Raspberry/ Red Berries/Strawberry/Banana lub Peach!

 

„Elder Flower and Honey Latte”

• 20 ml syropu MONIN Honey
• 10 ml syropu MONIN Elderflower
• 150 ml spienionego mleka
• 1 espresso

Wlej Syropy MONIN do szklanki do latte i wymieszaj. Dolej spienione mleko i zamieszaj ponownie. Na wierzch wlej zaparzone espresso. Udekoruj jadalnymi kwiatkami.
* Możesz użyć zamiennie syropów MONIN: White Chocolate/Triple Sec Curacao/Hazelnut/Caramel lub Speculoos!

 

„Tangerine Christmas Spritz”

• 20 ml syropu MONIN Jasmine
• 30 ml Campari
• 120 ml wina musującego
• woda gazowana

Wymieszaj wszystkie składniki (oprócz gazowanych) w dużym, wypełnionym lodem kieliszku do wina. Dodaj składniki gazowane i zamieszaj. Udekoruj kawałkami owoców w drinku.
Możesz zmniejszyć MONIN Syrop Jasmine do 10 ml i dodać 10 ml Syropu Passion Fruit.
* Możesz użyć zamiennie MONIN Syropu Green Apple/Hibiscus/Sangria Mix albo MONIN Puree Peach/Passion Fruit/Strawberry lub Raspberry!

 

„Virgin Apple and Ginger Mojito”

• 15 ml MONIN Puree Green Apple
• 10 ml syropu MONIN Ginger
• 1 plasterek imbiru
• 8 listków mięty
• 1/2 limonki

Ugnieć imbir z kawałkami limonki na dnie wysokiej (300 ml) szklanki wraz ze składnikami MONIN. Dodaj miętę i bardzo delikatnie ugnieć. Wypełnij szklankę kruszonym lodem po czym dopełnij wodą gazowaną. Dokładnie wymieszaj, rozprowadzając równomiernie wszystkie składniki na całej wysokości szklanki. Udekoruj limonką, miętą i rozmarynem.
* Możesz użyć zamiennie Syropu MONIN: Cucumber/ Elderflower/Green Banana/Jasmine lub Estragon!

Brak przypisanych tagów do tego posta.