MONINPOLSKA

Receptury - top 4 wariacje z Jeżyną

Receptury - top 4 wariacje z Jeżyną

Twórz zimowe napoje z dodatkiem letnich nut jeżyn! To owoc pełen intensywności i głębokiego smaku, z którego nie musimy rezygnować nawet w najchłodniejszych miesiącach. Nasz syrop MONIN Blackberry został stworzony z myślą o tych, którzy pragną zimą czerpać radość z owoców przywołujących słońce. To prawdziwy hit na zimowe wieczory, gdy marzymy o aromatycznych napojach, które rozgrzeją nasze zmysły i sprawią, że każdy łyk będzie prawdziwą podróżą przez smaki.  Do kawy, herbaty czy grzanego wina.

Odkryj top 4 wariacje z jeżyną

Smak subtelnej owocowej jeżyny uzupełnia kawę owocową słodyczą. To doświadczenie rozpoczyna się od intensywnego espresso, które w harmonii z delikatnie spienionym mlekiem tworzy niezapomniany klimat. Nuta jeżynowa, dodana w postaci syropu MONIN Blackberry, otula smakiem soczystych jeżyn.

Aby w pełni uchwycić esencję tego doświadczenia kawowego, do dekoracji używamy bitą śmietanę, świeżą jeżynę i pokruszone ciasto z szarlotki. Te dodatki wzbogacają wizualny aspekt napoju.

Receptura

  • 20 ml syropu MONIN Blackberry
  • 150 ml spienionego mleka
  • espresso

dekoracja: bita śmietana, jeżyna, pokruszone ciasto z szarlotki.

 

Jeżynowa lemoniada na gorąco 

Główną nutą jest lekko kwaśna świeżość syropu Cloudy Lemonade, która wnosi słodko-kwaśny smak sycilijskich cytryn i dodaje napojowi charakterystycznej lekkości. Dodatkowo, syrop Blackberry wnoszący smak jeżynowy nadaje lemoniadzie głębi i delikatnej słodyczy, równoważąc kwasowość cytryny. Pojemność szklanki 300 ml.

Receptura:

  • 20 ml syropu MONIN Cloudy Lemonade
  • 10 ml syropu MONIN Blackberry
  • dopełnij wodą

Rozkoszna herbata malinowo – jeżynowa

To połączenie malin i jeżyn tworzy napój o intensywnym, owocowym smaku. Malinowa słodycz doskonale współgra z głębią jeżyn, nadając napojowi zbalansowaną paletę smakową. Dekoracje, takie jak cynamon, jeżyna, pomarańczowy plaster, goździki i suszone róże, nie tylko dodają atrakcyjności wizualnej, ale także tworzą rozgrzewającą zimową mieszankę idealną na zimowe wieczory.

Receptura:

  • 30 ml koncentratu MONIN Raspberry
  • 10 ml syropu MONIN Blackberry
  • 150 ml gorącej wody

dekoracja: laska cynamonu, jeżyna, plaster pomarańczy, goździki i suszone róże.

Dla miłośników grzańców przygotowaliśmy połączenie zimowych przypraw korzennych takich jak cynamon, goździk i imbir z soczystą jeżyną. W wersji bezalkoholowej będzie doskonałym wyborem do obiadów i deserów w kawiarni.

Receptura:

  • 10 ml syropu MONIN Blackberry
  • 10 ml syropu MONIN Winter Spice
  • 50 ml soku porzeczkowego
  • dopełnij gorącą wodą

dekoracja: goździki, laska cynamonu, rozmaryn, cukier puder i jeżyna