Nowa marka botanicznych kordiałów PARAGON już w sprzedaży w Polsce
Nowości
21 sierpnia 2024
Firma MONIN, we współpracy z uznanym na całym świecie barmanem i współzałożycielem P(OUR), Alexem Krateną, w październiku 2019 roku wprowadziła na rynek nową serię botanicznych kordiałów pod marką PARAGON. Ta linia, stworzona z myślą o barmanach, została zaprojektowana, aby zachować i promować rzadkie rośliny z najbardziej odległych zakątków świata, wydobywając ich niezwykłe aromaty i dając możliwość wykorzystania ich w unikalnych koktajlach.
Pierwsza seria, Pepper Collection, poświęcona jest pieprzom i jagodom pieprzowym. Zespół PARAGON, w poszukiwaniu wyjątkowych smaków, przemierzył różne kontynenty, odwiedzając lokalne społeczności, które od wieków uprawiają te niezwykłe rośliny. Rezultatem tych podróży są trzy niezwykłe warianty: biały pieprz Penja z Kamerunu, jagody pieprzu Rut z Etiopii oraz jagody pieprzu Timur z Nepalu, z których każdy jest dostępny w sprzedaży jako pojedynczy botaniczny kordiał w butelkach o pojemności 485 ml.
PARAGON wykorzystuje zaawansowane metody, takie jak nadkrytyczne CO2, infuzję i destylację, aby uzyskać pełnię smaku z każdego składnika. Dodatkowo, w procesie produkcji użyto kwasu glukonowego, pozyskiwanego z miodu Oku z Kamerunu, który intensyfikuje trwałość smaku, nie dodając niepożądanych nut. Produkty PARAGON są już dostępne na rynku, dając barmanom możliwość wprowadzenia tych niezwykłych i rzadkich smaków do swoich koktajli.
„Paragon to nowa generacja kordiałów, wprowadzająca do repertuaru barmanów rzadkie i odważne smaki. Jestem podekscytowany, widząc, jak profesjonaliści w branży wykorzystują je w swoich kreacjach,” powiedział Alex Kratena
PARAGON kontynuuje swoją innowacyjną drogę, prezentując Mystic Collection – nową linię luksusowych kordiałów, inspirowaną zapachami używanymi przez starożytne cywilizacje. Mystic Collection daje barmanom możliwość tworzenia napojów o drzewnych nutach, które wzbogacą menu o mistyczne i zmysłowe doznania.
Mystic Collection czerpie inspiracje z trzech wyjątkowych roślin: wetiweru z Jawy, labdanum z Hiszpanii oraz palo santo z Gran Chaco. Każda z tych roślin dostarcza unikalnych botanicznych smaków i aromatów, oferując niezapomniane doświadczenia sensoryczne, które zmieniają oblicze miksologii. Dzięki tej kolekcji, PARAGON chce ponownie połączyć barmanów z duchowym wymiarem smaku, wprowadzając ich w subtelny, niemal mistyczny świat nowych doświadczeń.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |