Puree Tangerine i Ruby Grapefruit

Poznaj dwa nowe smaki z gamy cytrusowych Puree MONIN: Tangerine i Ruby Grapefruit. Zaskocz swoich gości nie tylko nową mandarynkową lub grejpfrutową lemoniadą, ale również nowymi koktajlami, smoothie, frappe i mrożonymi herbatami z cząsteczkami owocu! Czytaj dalej Puree Tangerine i Ruby Grapefruit

Craft Sugar MONIN

Przedstawiamy nową linię syropów cukrowych Craft Sugar: Pure Cane Sugar z trzciny cukrowej, Muscovado z nierafinowanego cukru trzcinowego oraz Agave z meksykańskiej agawy. Odkryj wszechstronność ich zalet w koktajlach, lemoniadach i kawach. Czytaj dalej Craft Sugar MONIN

Letnie inspiracje 2020

POBIERZ LETNIE INSPIRACJE W PDF

Zbiór najświeższych inspiracji na lato w jednym gotowym programie MONIN. Przedstawiamy: Lemoniady, Koktajle Blendowane, Kawy Mrożone i Cold Brew, Iced Tea oraz… Pij i Chrup! Czytaj dalej Letnie inspiracje 2020

Lemoniada na gorąco

Lemoniada zyskuje na popularności także w sezonie jesienno-zimowym. Jej podanie na gorąco pozwala na uchwycenie nowego smaku i nowej formy konsumpcji.  Jest to czas na  wzbogacania receptur o aromaty przypraw i rozgrzewające korzenne smaki, a napój wystarczy podgrzać używając steamera w ekspresie. Czytaj dalej Lemoniada na gorąco

MONIN Cup Junior 2019

Zdobywczynią pierwszego miejsca w Ogólnopolskim Konkursie Barmańskim dla szkół średnich MONIN Cup Junior 2019 została Milena Wysocka z numerem 18 otrzymując złoty puchar/shaker za  osiągnięcie wyniku 139 punktów na 165 możliwych. Główną nagrodą jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich MONIN w jednym z krajów Unii Europejskiej. Gala Finałowa odbyła się 5 grudnia 2019 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ulicy Majdańskiej. Czytaj dalej MONIN Cup Junior 2019

Zimowe inspiracje 2020

Wraz z przychodzącym zimniejszym sezonem zmieniają nam się preferencje co do smaków. Jesień i zima to niezmiennie czas na aromaty korzenne, zioła i przyprawy – na rozgrzanie! Program Zimowe Inspiracje to zbiór najciekawszych rozwiązań, trendów oraz gotowych receptur na gorące lemoniady, zimowe kawy, rozgrzewające herbaty, koktajle niskoalkoholowe i bezalkoholowe. Czytaj dalej Zimowe inspiracje 2020

Syrop MONIN Bergamotka

Pomarańcza bergamotka swoją nazwę wzięła od włoskiego miasta Bergamo. To właśnie na południu Włoch znajduje się niemal cała światowa jej uprawa. Żółtozielone owoce przypominają małą pomarańczę. Czytaj dalej Syrop MONIN Bergamotka

Koncentrat MONIN Zielona Herbata

Powszechnie uprawiana w Azji zielona herbata jest tylko minimalnie poddana oksydacji w procesie przetwarzania, a jest szczególnie znana ze swojej finezji i elegancji. Koncentrat MONIN Zielona Herbata doskonale oddaje smak świeżo zaparzonej herbaty o smaku gotowej esencji wywaru z liści z lekkim akcentem naturalnej słodyczy. To baza pozwalająca na stworzenie nieskończonej liczby „domowej roboty” herbat smakowych w ciągu całego roku. Na ciepło i na zimno z lodem. Czytaj dalej Koncentrat MONIN Zielona Herbata

Letnie inspiracje 2019

Przedstawiamy zbiór inspiracji przygotowanych na sezon letni! Poznaj najświeższe trendy i hity, a wśród nich kawy mrożone i cold brew, śniadania i desery, iced tea, lemoniady, koktajle z bąbelkami oraz napoje blendowane. Czytaj dalej Letnie inspiracje 2019

Puree MONIN Gruszkowe

Williams Pear, czyli grusza 'Bonkreta Williamsa’ jest obecnie najpopularniejszą odmianą gruszki na świecie. Charakteryzuje się soczystym i delikatnym miąższem. Puree MONIN Grukszkowe tworzone jest z starannie wyselekcjonowanych dojrzałych owoców, aby uchwycić to, co najcenniejsze w smaku i teksturze. Bogaty aromat słodkiej gruszki i jej lekko ziarnista konsystencja to idealne akcenty, które wzbogacą lemoniadę, frappe, orzeźwiające i blendowane koktajle jak smoothie lub różnego rodzaju desery.

Czytaj dalej Puree MONIN Gruszkowe