Lemoniada zyskuje na popularności także w sezonie jesienno-zimowym. Jej podanie na gorąco pozwala na uchwycenie nowego smaku i nowej formy konsumpcji. Jest to czas na wzbogacania receptur o aromaty przypraw i rozgrzewające korzenne smaki, a napój wystarczy podgrzać używając steamera w ekspresie.
Popularne szklane słoje można zastąpić warnikami, które ułatwiają nalewanie i pozwalają utrzymać zapas gotowej lemoniady w odpowiedniej wysokiej temperaturze. Jest to idealne rozwiązanie dla poszukiwaczy cieplejszej i ciekawszej w smaku alternatywy dla popularnych herbat czy grzańców. Jest to nowa forma rozgrzewających bezalkoholowych grog-ów czy ponczu.Winter Spice Lemonade
• 15 ml syropu MONIN Winter Spice
• 15ml syropu MONIN Cloudy Lemonade Base
• 30 ml soku porzeczkowego
• 200 ml gorącej wody
• 1/5 części jabłka (pokrojona w kostkę)
• Gałązka rozmarynu
• Suszone owoce np. żurawina, morela, śliwka
Do szklanki z uchem wlej wszystkie płynne produkty. Następnie wsyp resztę składników, zamieszaj i podaj.
SUGESTIA: uzyskaj lemoniadę alkoholową stawiając do wyboru kieliszek wybranego likieru, np. wiśniówki.
Spiced Pear Lemonade
• 15 ml syropu MONIN Winter Spice
• 15 ml puree MONIN Williams Pear
• 10 ml koncentratu MONIN Rantcho Lemon
• 200 ml gorącej wody
• 1/5 gruszki (pokrojona w kostkę)
• Laska cynamonu
• Gałązka rozmarynu
Do szklanki z uchem wlej wszystkie płynne produkty. Następnie dodaj resztę składników. Do dekoracji użyj pokrojonej w kostkę gruszki, wrzuć do środka laskę cynamonu, oraz gałązkę rozmarynu.
SUGESTIA: uzyskaj lemoniadę alkoholową stawiając do wyboru kieliszek wybranej wódki, np. żubrówki.
Winter Hawaii Lemonade
• 15 ml syropu MONIN Pink Peppercorn
• 15 ml syropu MONIN Falernum
• 100 ml soku ananasowego
• 100 ml soku jabłkowego
• Gałka muszkatołowa
• Tymianek
Do szklanki z uchem wlej wszystkie płynne produkty. Pogrzej wszystko steamerem w ekspresie lub podgrzej w odpowiednim naczyniu. Następnie dodaj resztę składników formie dekoracji. Gałkę muszkatołową rozetrzyj tarką nad napojem, a na powierzchnię połóż gałązkę tymianku.
SUGESTIA: uzyskaj lemoniadę alkoholową dodając kieliszek rumu typu spiced.
Lemoniada na gorąco w warniku 7l
• 400 ml syropu MONIN Cloudy Lemonade Base
• 150 ml syropu MONIN Elder Flower
• 150 ml puree MONIN Lychee
• 6 l gorącej wody
Do warnika wlej wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Ustaw temperaturę na 50-80 °C
Podaj porcję z plastrami cytrusów i suszoną morelą.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |