Kawa w naczyniu w pełni ekologicznym, ponieważ… można je zjeść! Oto kawa w kubku waflowym z czekoladą, o których wszyscy mówią. Nie tylko ze względu na formę, która zyskuje na popularności w social media, ale także ze względu na trend „zero waste” polegający na redukcji odpadów, zwłaszcza w gastronomii. Prezentujemy uniwersalną recepturę na wyśmienitą kawę smakową w pysznym wafelku. Pij & Chrup!
• 20 ml syropu MONIN Salted Caramel lub inny rekomendowany smak do kawy
• 1 espresso
• spienione mleko
• kubek waflowy z czarną czekoladą 200 ml
Do kubka waflowego wlej sos lub syrop, espresso i uzupełnij spienionym mlekiem. Czekolada w kubku wytrzymuje wysoką temperaturę espresso, więc nie wymaga schładzania. Piankę udekoruj Pisakami MONIN Latte Art Caramel lub Chocoa. Podaj na talerzyku lub w serwetce. Mleko na zimno polecamy spienić w specjalnym pojemniku do spieniania mleka Vitamix Aerating Container.
Spytaj o Kubki Waflowe z Czekoladą 200 ml najbliższego dystrybutora MONIN: Mapka Dystrybutorów MONIN
Kubki Waflowe – o tym się mówi!