Bardziej orzeźwiające niż oranżada, lżejsze niż smoothie i łagodniejsze niż lemoniada. Fappe będzie gwiazdą tego sezonu. Gdy słońce grzeje co mogłoby być lepsze od frappe by ugasić pragnienie? Historia tego koktajlu ma swoje początki w XX wiecznej Grecji, gdzie początkowo składał się on tylko z blendowanego mleka z lodem. Lodowa świeżość, która urozmaici dzień i przyniesie orzeźwienie dla podniebienia!
PINEAPPLE COCONUT FRAPPÉ
• 15 ml Płynnej Bazy MONIN Vanilla
• 30 ml Puree MONIN Pineapple
• 120 ml mleka kokosowego
Wlej wszystkie składniki do blendera z lodem. Blenduj aż do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 30 sekund). Przelej wszystko do dużego szkła i udekoruj bitą śmietaną, prażonymi migdałami i suszonym ananasem.
Wskazówka do receptury
Wegańską lub bez laktozy alternatywą dla krowiego mleka mogą być np. mlekosojowe, migdałowe lub kokosowe.
Wskazówka komunikacyjna
Wzbogać dekorację dodatkami, na widok których ślinka cieknie, aby kusić gości. Inspiruj się swoimi ulubionymi deserami i stwórz własną odmianę frappe: np. z dodatkiem Apple Pie, Salted Caramel, Macaron…